Jak se dostat zase do lepší formy?

Ne každému vadí jeho tloušťka. Mnoho lidí je se svým stavem smířeno. Je však pravdou, že čím dál tím více jedinců chce změnu, a sice změnu k lepšímu.

Jak se dostat zase do lepší formy?

Je sice pravdou, že ne všichni mají to štěstí mít takzvané „hubené geny“, ale také je pravdou, že naprostá většina tlustých jedinců si za svou nadváhu či dokonce obezitu může sama. Většinou se však na geny vymlouvají, což je na jednu stranu pohodlné, na druhou nepříliš moudré. Mít dlouho příliš velkou nadváhu se nevyplácí a člověk může takto získat mimo jiné i nějakou tu civilizační chorobu, které jsou hlavně v mladším věku vázané právě na nadváhu, či spíše na obezitu. Dobrou zprávou je, že i velká obezita se dá porazit. Není to snadné, ale skutečně je možné toho docílit.

Sportovec

Ještě před začátkem hubnutí je nutné zjistit, jestli to má vůbec smysl. Ne každý člověk, který váží hodně, je zároveň i tlustý. Tento fakt se dá zjistit snadno třeba pomocí BMI https://www.bmikalkulacka.cz/ kalkulačky. Stačí jen zadat svou váhu, výšku, pohlaví a věk s zmáčknout na ok. Čím vyšší číslo je ve výsledku, tím vyšší je nutnost hubnout. Toho lze docílit nejlépe úpravou stravování.

Lepší jídlo vede k lepší postavě

Asi každý moc dobře ví, že základem všeho je se stravovat dobře. Dobře v tomto případě znamená živit se primárně zeleninou a ovocem a maso, zvláště tučné maso, si dopřávat spíše méně. Samozřejmě hodně záleží na typu masa. Ryby, případně drůbež se dá jíst mnohem častěji než třeba takové vepřové. Vhodné je také zařadit do svého jídelníčku i luštěniny, které mají mnoho vitamínů, minerálů a dokáží na dlouhou dobu zasytit, takže člověk netrpí hladem i při menších porcích.

Sportovní oblečení

I když si člověk v dobré víře vytvoří docela zdravý jídelníček, nikde není řečeno, že bude fungovat přímo na něj. Každý jsme totiž trochu jiní a co funguje u jednoho, to nemusí fungovat u druhého. Proto je vhodné vyhledat odborníka výživu, třeba dietologa, a poradit se s ním o jídelníčku určeném k úbytku kilogramů. Takovýto jídelníček by měl vycházet ze specifik, která jsou typická pro klienta. Pokud je dietolog opravdový expert, neměl by to pro něj být problém.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup